Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta ja vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta ja vauvahieronta

Anita tekee kesäkuun alusta alkaen vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa ja vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa. Ajanvaraus onnistuu raskaana olevien osalta nettiajanvarauksessa, puhelimitse tai sähköpostitse ja vauvojen varaukset vain puhelimitse tai sähköpostitse. Varauksen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan raskauden keston / vauvan iän.

Tässä hiukan kuvausta mistä vyöhyketerapeuttisessa raskaushieronnassa ja vauvahieronnassa on kyse. 

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota on jo egyptiläiset, intiaanit ja kiinalaiset käyttäneet tuhansia vuosia sitten erilaisten kehon vaivojen parantamiseen. Perinteisessä vyöhyketerapiassa on hoidettu jalkaterän, kämmenen sekä korvan heijastealueita, joihin myös mm. akupunktio perustuu. 

Heijastealueiden käsittely hoidon aikana avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, jolloin saavutetaan hyviä hoitotuloksia monenlaisiin vaivoihin, kuten kroonisiin ja akuutteihin kipu- ja särkytiloihin, stressiin, unettomuuteen, hormonaalisiin ja aineenvaihdunnan häiriöihin, korvatulehduksiin, flunssakierteisiin, allergioihin sekä niska-hartia- ja selkävaivoihin.


VYÖHYKETERAPEUTTINEN RASKAUSHIERONTA


Raskausaikana naisen keho ja mieli ovat koetuksella ja herkässä tilassa, jolloin lempeällä kosketuksella ja huolenpidolla on odottavalle äidille erityisen suuri merkitys. Vyöhyketerapeuttisessa raskaushieronnassa yhdistyy lempeä, rytminen hieronta sekä vyöhyketerapeuttisten hoitopisteiden (=heijastepisteiden) hoito.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta rentouttaa, poistaa kehon tukoksia ja jännityksiä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, tasapainottaa hormonitoimintaa sekä auttaa kehoa voimaan hyvin. Hieronta auttaa mm. liitoskipuihin, lihaskipuihin, vähentää turvotusta, lievittää stressiä, loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen ja auttaa vähentämään synnytyskipuja. 

Vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa voidaan tehdä missä raskaudenvaiheessa tahansa. Ensimmäisen kolmanneksen aikana hoidossa jätetään korvat, kohdun heijastepisteet, vatsan alue sekä olkapäät hieromatta mahdollisen keskenmenoriskin välttämiseksi. Muilta osin hieronta on turvallista tehdä myös alkuraskaudessa. Raskauden edetessä hoitoasentoja muuttamalla sopivaksi hierontaa voidaan tehdä läpi raskauden aina synnytykseen asti, mikäli raskaudessa ei todeta poikkeavaa tai muutoin hierontaa estävää. Myös synnytyksen jälkeen vyöhyketerapeuttinen hieronta auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä nopeammin.

Hoitokerrat ovat tavallisesti 1-2 viikon tai 3-4 viikon välein tarpeen mukaan, kestoltaan n. 75 min/ krt.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilat, lääkekuurit, verenvuoto emättimestä, vatsan tai lantion voimakas ja jatkuva kipu, säännölliset supistukset ennen 37 raskausviikkoa, raskausmyrkytys, rikkinäinen iho, suonikohjut (jalat jätetään näiltä alueilta hieromatta), verisuonitukokset.

Hoidossa käytetään aina raskausaikanakin turvallista luonnonöljyä, kuten kookos-, viinirypäleensiemenöljy tai jojobaöljy.


VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA


Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa yhdistyy sekä vauvahieronta että vyöhyketerapia. Hoito on vauvalle rentouttavaa ja tehokasta. Useimmat vauvat tykkäävät hoidosta tai ainakin oppivat tykkäämään siitä.

Äidin raskauden kulku, mahdollinen stressi, negatiiviset tunteet sekä lääkekuurit vaikuttavat vauvaan. Myös synnytyksen vaikutus voi aiheuttaa vauvalle fyysisiä oireita, kuten mm. niskan jäykkyyttä ja stressiä.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta rentouttaa, laukaisee lihasjännityksiä, vilkastuttaa verenkiertoa, parantaa aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä, helpottaa kipu- ja särkytiloja, vähentää stressiä, parantaa unenlaatua ja kohentaa mielialaa. 

Tavallisesti 3-5 hoitokerrasta saadaan jo hyviä tuloksia vauvojen tavallisimpiin vaivoihin, kuten koliikkiin, ilmavaivoihin, pulautteluun, refluksivaivaan, vatsantoimintaan. Lisäksi itkuisuuteen, unihäiriöihin, flunssa- ja korvatulehduskierteisiin ovat useat saaneet apua vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta.

Vauvahieronta on myös loistava keino tiivistää vanhemman ja vauvan varhaista vuorovaikutussuhdetta. Hoidon aikana ollaan läheisessä kontaktissa ja ihokosketuksessa, jolloin mielihyvähormonit eli endorfiinit aktivoituvat ja hyvänolon tunne lisääntyy.

Vauvahierontaa onkin helppo ja suositeltavaakin tehdä myös kotona. Se toimii myös ennaltaehkäisevänä hoitona ja lisäksi se on ihanaa ja rentouttavaa sekä vauvalle että vanhemmalle, mukava yhteinen hetki. 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta sopii kaikenikäisille vauvoille. Meillä hoitoa tehdään 1kk - 8kk ikäisille vauvoille. Vanhempi/vanhemmat ovat mukana hoitohuoneessa jokaisella hoitokerralla. Hoito toteutetaan aina vauvan ehdoilla.  

Hoidon esteet: kuume, lääkekuurit, tulehdustilat, ihon infektiot. Rokotusten jälkeen suos pitämään muutama välipäivä ennen hierontaa.

Ensimmäinen hoitokerta on kestoltaan n. 60 min. Tämä sisältää vanhempien haastattelun ja tutustumisen vauvaan, sekä n. 30 min hieronnan vauvalle. Hieronnassa käsitellään vauvan koko keho, pää, kasvot, niskat, jalat, vatsa, kädet, korvat ja selkä. Hoidossa keskitytään ns. ongelma-alueisiin (heijastepisteet) tarkemmin. Seuraavat hoitokerrat ovat kestoltaan tavallisesti n. 40 min. 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.