Luonnollista, lempeää, hempeää hunajaa!

Luonnollista, lempeää, hempeää hunajaa!

Heimaisevan hunajan hurmiossa

Sain alkusyksystä Iittalassa hierontakoulutuksessa tilaisuuden tutustua ihanan hurmaavaan Manuka hunajaa sisältävään Uusi-Seelantilaiseen Wild Ferns luonnonkosmetiikka sarjaan. Kyseistä sarjaa maahantuo SKY-kosmetologi Anu Talus Hyvän Olon Aitasta.

Tässä loppusyksyn ja alkavan talven tunnelmissa minulla on ilo tuoda hoitolamenuumme täydennystä ihanilla hunajakasvohoidolla sekä hunajahieronnalla. Tuskin maltan odottaa, että hoitolassa alkaa hemaiseva hunaja tuoksumaan.

Kerronpa nyt hiukan faktaa itse Manukasta ja sen terveydellisistä ja ihoa hoitavista ominaisuuksista. Manuka on kukkiva teepuu, jota kasvaa Uudessa- Seelannissa ja joissain osin Australiaa. Manukan kukista saatava hunaja onkin siinä mielessä erityinen luonnontuote, koska sitä ei saada mistä vain.

Hunajallahan on jo pitkään tiedetty olevan useita positiivisia vaikutuksia kehoomme ja mieleemmekin. Stressin hoidossa sekä vastustuskyvyn vahvistamisessa Manuka hunaja on mainio apu. Hunaja on upea luonnontuote, jota useimpien on vaikea vastustaa, kun sitä on päässyt itse kokeilemaan!

Iholla käytettynä hunaja kirkastaa ja ravitsee ihoa. Hunajahieronta mm. parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa, selkä- ja nivelvaivoja. Se hoitaa pieniä vilustumisia, hengityselinten ja lymfajärjestelmän kuntoa, aknea, kihtiä ja hormonaalisia vaivoja, kuten kuukautiskipuja. Hunajahieronta normalisoi verenpainetta ja sydämen toimintaa, vähentää selluliittia ja nopeuttaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Hunajahieronta kiihdyttää ruuansulatusta, tehostaa ravintoaineiden imeytymistä sekä lisää hyvän olon tunnetta ja rentouttaa.

Hunajan positiiviset vaikutukset takaavat hunajan sisältämät runsaat antibakteeriset ominaisuudet, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet, jotka ravitsevat, rauhoittavat, hoitavat sekä parantavat ihon ulkonäköä. Manuka hunajalla on myös niin kutsuttuja ihoa uudistavia vaikutuksia sen sisältämien antioksidanttien ja luonnollisten humektanttien vuoksi. Näiden vaikutuksesta solut ja kudokset uusiutuvat ja iholla säilyy sen luonnollinen kosteustasapaino.

Osa hunajatuotteista sisältävät myös Bee Venomia eli mehiläismyrkkyä. Se on mehiläisen tuottama ainesosa, jolla on ihon ikääntymisen ennaltaehkäiseviä vaikutuksia.  Joutuessaan iholle se tehostaa ihon verenkiertoa ja nopeuttaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Bee Venomia kutsutaan myös ”luonnon botoxiksi” sen ihoa tasoittavan ja kiinteyttävän vaikutuksen ansiosta. Iho näyttää hoidon jälkeen terveemmältä, nuorekkaammalta ja hoidetulta.


Melkoisesti positiivisia vaikutuksia! Joko haluat päästä kokeilemaan?

Toki hunajahoidoilla, erityisesti hunajahieronnalla on tiettyjä esteitä, eikä se sovellu aivan kaikille. Hunajahoitojen vasta-aiheita ovat: hunaja- ja/tai mehiläisenpisto allergia, diabetes, vaikeat sydän- ja verisuonisairaudet, akuutit tulehdukset, leikkaukset alle 6kk, isot suonikohjut hierottavilla alueilla. Hunajahieronta ei sovellu lapsille eikä raskaana oleville. Hunaja kasvohoitoon pätevät samat vasta-aiheet.

Kaikki hunajahoidoissamme käytettävät hunajatuotteet ovat siis Wild Ferns luonnonkosmetiikkasarjaa ja ne ovat Premium Certified New Zealand Manuka Honey 80+ - sertifioituja ja valvotusti testattuja. Tämä tunnus: Manuka 80+ ilmaisee, että tuotteen sisältämä hunaja on yli 80% peräisin Manuka pensaasta. Tuotteissa on käytetty puhtaita ja ainutlaatuisia luonnon raaka-aineita, kuten Bee Venom mehiläismyrkkyä, Manuka hunajaa, kiiwi-hedelmää ja Rotoruan mutaa. Tuotteet on valmistettu Uudessa-Seelanissa, tuotteita ei ole testattu eläimillä, ne eivät sisällä parabeeneja, natriumlauryylisulfaattia, eikä mineraaliöljyjä ja tuotepakkaukset ovat ympäristöystävällisiä.


Luonnollista, lempeää, hempeää hunajaa!

Hunajainen hemmotteluhetki, jonka kruunaa hunajan pehmeä iho ja rentoutunut mieli. Kuulostaako houkuttelevalta?

Olet aina tervetullut hoitolaamme nauttimaan ihanista hoidoista. Toki ajan voi varata myös kaverille, ystävälle, sukulaiselle, arjen sankarille, puolisolle tai muuten vaan jollekulle ilahduttaakseen. Näin pimeiden, sateisten päivien iloksi on ihana tulla tunnelmalliseen hoitolaan ja kääriytyä lämpimään vuoteeseen peiton alle sukeltaen tällä kertaa vaikka hunajaiseen hemmotteluun. 

Varaa oma hunajahoitosi>>

”Hunajan hempeys,
mielen lempeys.
Iholla kuin uusi kevät!”

Tekstin kirjoitteli Anita

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.