Hyvinvointi ja kauneus unelma-ammattina

Hyvinvointi ja kauneus unelma-ammattina

Aloitetaan isolla sanalla Elämä. Ja toiseksi isoin sana on Onnellisuus. Elämässä on paljon asioita, joista tulee onnelliseksi. Elämässä joutuu myös tekemään tämän tästä valintoja, jotta voisi olla onnellisempi.

Jokainen on joskus kokenut elämässään olevansa niin sanotussa risteyksessä, josta olisi osattava valita oikea polku eteenpäin. Aina se ei ole johtanut oikeaan suuntaan, vaikka alussa siltä tuntuikin.

Onneksi maailma on kaunis (vähintäänkin niin kaunis, kuin haluamme kukin sen tahollamme nähdä) ja se on täynnä mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja.

Yksi risteys johti minut valitsemaan kauniin polun uusiin haasteisiin. Olen polullani puolitiessä, mutta miten upealta onkaan tuntunut. Olen niin omalla polullani, tunnen sen itsessäni!

Se tunne, kun aamulla tulee töihin, avaa hoitolan oven, sytyttää lempeän valon, laittaa rentouttavan musiikin taustalle soimaan, sytyttää muutaman kauniin kynttilän ja tunnet miten kokonaisvaltainen rentoutuminen ja rauhoittuminen valtaa kehosi ja mielesi. Aikaisemmin en osannut näin konkreettisesti edes pienen mieleni vieressä ajatella miltä tuntuisi olla kauneushoitolassa töissä. Töissä? Joudun herättelemään itseäni ja kysyn itseltäni - "olenko töissä"? Vai missä olen? Vaikea uskoa todeksi, että työpaikallakin voi olla näin mieletön tunnelma! Tunteellisena ja voimakkaasti aistivana ihmisenä huomaan kuinka hyvää tämä tunnelma minulle tekeekään. Sanasta ”Flow” on tullut minulle aikaisempaa merkityksellisempi ja kuvainnollisempi sana, siitä on tullut ystävä.

Tässä kohtaa Sinä pohdit jo kysymystä; Entäs ne asiakkaat ja hoitolan muut arkiaskareet? Ihanat asiakkaat, työni suola! Eräänä ehtoona hoitolalla käydyn keskustelun tiimoilta tämä ekstrovertti voi vaivattomasti todeta saavansa poweria toisista ihmisistä ja kohtaamisista, kun taas toiset enemmän introvertit tarvitsevat latautuakseen toisinaan omaa rauhaa ja hiljaisuutta.  Kummassakin on jujunsa.

Odotan päivän ensimmäistä asiakasta malttamattomana, kaikki tuntuu vaivattomalta ja mutkattomalta… Hän saapuu ja saa minulta osakseen lempeän hymyn, tunnelma on ihanan rauhallinen. Hoitolan ovenraossa ruikuttava kiire ja arjen murheet jätetään armotta ulkopuolelle. Niillä ei ole asiaa tähän paratiisiin. Ovat saaneet porttikiellon jo liikeideavaiheessa, uskoisin.

Hoitohuoneessa tunnelma laskeutuu entistä rentoutuneemmalle levelille. Viimeistään tässä vaiheessa ovenraossa olleet kiire ja murheet ovat luovuttaneet ja lähteneet pyrkimään seuraavaan osoitteeseen.

Ollaan asian ytimessä, kasvohoito, käsihoito, jalkahoito ja muut tämän hetken osaamisen alueet sujuvat luontevasti ja asiantuntevasti. En malttaisi lopettaa. Havahdun kasvohoidon ja hieronnan lomassa katsomaan kelloa, mutta totean että se kulkee aivan yhtä rauhalliseen tahtiin kuin minun ajatukseni. Ei siis kiirettä. Asiakas rentoutuu ja näen, kuinka hänen kasvoillaan iho hehkuu ja näyttää sileältä, työni tulos näkyy oikeasti. Vaikka jonkun mielestä työni voi olla hyvinkin ”pintapuolista”, niin se on osa ihmisen hyvinvointia. Miksipä siis en auliisti antaisi toiselle hyvinvointia, joka näkyy! Ja eikö vaan, hyvinvointi ja onnellisuus kulkevat tiiviisti vieretysten käsikädessä, niitä ei voi erottaa.

Kiitollisena halaus Eijalle tästä kokemuksesta, joka on vain vahvistanut uskoa omiin mahdollisuuksiin polullani matkalla kohti omaa unelmaa. Siihenkään unelmaan kiireellä ja arjen murheilla ei ole asiaa. Vain ystäväni mielen ja kehon rentoutuminen sekä Flow ovat lämpimästi tervetulleita antamaan asiakkailleni ja minulle hyvinvointia, joka näkyy!

Eli muista elämässäsi pitää huolta itsestäsi ja luonnollisesta kauneudestasi, joka kumpuaa sisältäpäin ja näkyy sinussa.

Muista kolme tärkeää: Elämä, Onnellisuus ja Flow.

Kevätaurinkoisin terkuin Anita

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.