Tiedätkö mitä pintakuivuus tekee ihollesi?

Tiedätkö mitä pintakuivuus tekee ihollesi?

Kuluva talvi on ollut monen iholle haasteellinen - ensin lämpötila sahasi nollan molemmin puolin ja nyt nautimme kunnon pakkasista. Iho ei oikein ehdi tottumaan mihinkään ja se tekee ihosta pintakuivan. Pintakuivuudesta voivat kärsiä kaikki ihotyypit, myös rasvoittuva iho. Mistä sitten tiedät onko ihosi pintakuiva? Varmoja tunnusmerkkejä ovat kiristyksen tunne pesun jälkeen, hilseily ja karheus. Iho saattaa myös näyttää elottomalta ja epätasaisen väriseltä. Pintakuivuudella on ikäviä vaikutuksia ihoon:

  • Ikävä kiristyksen ja ärtyneisyyden tunne kasvoilla
  • Iho saattaa herkistyä  ja reagoida punoittelemalla
  • Aiheuttaa ihoon pientä pintaryppyä ja korostaa ihon juonteita
  • Meikki kasaantuu hilseleviin kohtiin ja rullaa iholla
  • Iho erittää normaalia enemmän talia
  • Pintakuivan kerroksen alla epäpuhtaudet pääsevät muhimaan ja iholle syntyy mustapäitä sekä finnejä


Pintakuivaa ihoa kannattaa hoitaa säännöllisesti. Tarkista, ettei kotihoitottuotteesi ole liian tehokkaita ja ihoa kuivattavia. Kuori iho noin kerran viikossa omalle ihotyypillesi sopivalla kuorinta-aineella ja käytä sen jälkeen iholla kosteuttava naamio. Levitä yöksi täyteläinen rasva kosteuttamaan ihoa ja lisää hoitorutiiniin kosteuttava seerumi, jos tuntuu ettei pelkkä voide riitä.

Kasvohoidossa kannattaa käydä vähintään 4 kertaa vuodessa, niin että valmistat ihoasi vastaanottamaan jokaisen vuodenajan omat haasteet. Pintakuivuuteen auttaa parhaiten ultraääni ihonpuhdistus tai timanttihionta. Kosmetologisi osaa myös neuvoa sinua oikein kotihoitotuotteiden valinnassa.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.